Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Kobani Davası ve gözaltı açıklaması

Emek ve Demokrasi Platformu’ndan Kobani Davası ve gözaltı açıklaması

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, Kobani davası kararları ve gözaltılar konusunda basın açıklaması düzenledi.

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu olarak, Kobani davası kararları ve son günlerde Hakkari il genelinde yaşanan gözaltı ve tutuklamalara yönelik Yüksekova KESK Şubesi’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı, İHD Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Musa Bor okudu. Bor’un çağrı yaptığı açıklamada, temel insan haklarını ve toplumsal barışı güvence altına alacak adımlar atılması talep edildi.

whatsapp-image-2024-05-18-at-18-27-40.jpeg

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu’nun açıklaması şöyle:

“2014 yılında Ortadoğu’da yaşanan İŞİD vahşetine karşı Kürt halkının vermiş olduğu direniş esnasında, Kobani’de yaşanan olaylar neticesinde Türkiye kamuoyunda oluşan duyarlılık ile ilgili siyasi partilerin yaptığı demokratik çağrıların yıllar sonra suç sayılarak davalar açılması ve bunun üzerine cezalar verilmesi, yargının siyasetin etkisinde kalarak karar verdiğinin göstergesidir. Ülkede yaşanan iç siyasi gelişmelerin yargı üzerinden böyle kararlaşmalara götürülmesi kabul edilemez. Siyaset ve sivil toplum alanını daraltan, hatta tümüyle ortadan kaldıran bu ve benzeri politik temelli yargılamalar, çoğulculuğu ve farklı fikirleri sindirmekte, toplumsal barışı bozma riski barındırmaktadır. Demokratik hukuk devletinin temeli bağımsız ve tarafsız yargıdır. Yargının bağımsız olmadığı bir ortamda hiçbir hakkın kullanımı ve bireylerin hukuk güvenliği sağlanamaz.

Siyasal iktidara ve hukuk erkine çağrımızdır, toplumsal barışı ve birlikte yaşamı zedeleyen, yargı bağımsızlığını gölgeleyen ve temel insan haklarını ortadan kaldıran uygulamalara son verilmelidir.

Hakkari il genelinde seçim sürecinde yaşanan demokratik tepkiler gerekçe gösterilerek hemen her gün gözaltı ve tutuklamaların yapılması toplumsal huzuru bozmaktadır. Demokratik tepkilerin gözaltı ve tutuklamalar ile baskılanması kabul edilemez.

Buradan sorumluluğu bulunan herkesi barış, demokrasi ve birlikte yaşamı güçlendirecek adımlar için sorumluluk almaya çağırıyoruz.”

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum