Sağlık çalışanları Doktor Köksal'ın iddialarını yalanladı

Sağlık çalışanları Doktor Köksal'ın iddialarını yalanladı

Yüksekova Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları kendisine mobbing uygulandığını iddia eden Opr. Dr. Emrah Köksal ile ilgili açıklama yaptı.

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Yüksekova Şubesi öncülüğünde yapılan basın açıklamasına Yüksekova Devlet Hastanesi'nde görevli çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Yusuf Taşlı, sağlık çalışanları ile görevli bir doktor arasında gelişen ve basına yansıyan mobbing iddiaları ile ilgili yaptıkları değerlendirmede olayların görevli doktorun anlattığı minvalde olmadığı sonucuna vardıklarını belirterek, "Doktorun tamamen olayları manipüle ettiği halk ve sağlık emekçisi arkadaşlarımızı karşı karşıya getirecek olası istenmeyen olayların önünü açacak şekilde provokatif bir dil kullandığı anlaşılmıştır. Hastanelerde aynı işlemi birçok doktorun yapma yetkisi olmasından kaynaklı farklı branş doktorlarının her birisinin tekniği veya çalıştığı ameliyat malzemesi ayrı olabilir. Bu vakayı ilk defa hastanede alan doktora sağlık emekçisi arkadaşların ameliyat öncesinde farklı bir teknik veya malzeme kullanmak isteyip istemediği sorulmuş görevli doktor farklı bir malzeme istemediğini söylemiştir. Vaka esnasında alışkanlık haline getirdiği üstenci aşağılayıcı ve karşısındaki sağlık emekçisine saygısız tavrı ile sağlık emekçisi arkadaşları manipüle edip daha önce bu vakada kullanılmayan bir malzemenin masada olmamasından dolayı sağlık emekçilerine karşı hakarete varan cümleler kullanmıştır. Sağlık emekçilerinin profesyonelliğinden kaynaklı soğukkanlılığını koruyarak istenilen malzemeyi dakikalar dahi geçmeden masaya getirip işlemi devam etmesini sağlamasına rağmen doktorun aşılayıcı konuşmaları bitmemiş ,arkadaşlarımızın işlerine olan motivasyonunu bozmak için çabalamıştır. Bu esnada asiste hemşire olarak çalışan arkadaşımız yerini odadaki yedek hemşireye bırakmak istemiş böylece gerginliğin azalarak vakanın olağan akışında devam etmesini sağlamaya çalışmıştır" dedi.

hast.jpg

"Ortaya çıkardığı kaos ve gereksiz yaygara diğer ameliyat salonlarındaki stabiliteyi dahi etkilemiştir"

Taşlı, bu değişimden sonra dahi söz konusu doktorun agresif ve kötü niyetli tavırlarından vazgeçmediğini belirterek, "Hemşire arkadaşımızı vakadan çıkarmak istemiştir. O anda vakayı devam ettirip hastayı sağlığına kavuşturmak istemek yerine gereksiz ve mesleki profesyonellikten uzak şımarık davranışlarla ameliyathanenin düzenini bozmuştur. Öyleki ortaya çıkardığı kaos ve gereksiz yaygara diğer ameliyat salonlarındaki stabiliteyi dahi etkilemiştir. Bu sırada ameliyathanenin sorumlusunu çağırmış hemşire değişimi istemiş, sağlık emekçisi arkadaşlarımızın üzerine yürümüştür. bu yaşananlardan sonra vakayı aynı tecrübeli hemşirelerin soğukkanlı yaklaşımı ile başarı ile bitirebilen iddia sahibi doktor, hastayı odasına alındıktan sonra ameliyat sırasında derin sedasyon (uyku hali) altında birşey duyması imkansız olan hastaya şikayet dilekçesi yazdırmıştır" dedi.

"Sağlık bir ekip işidir ve mesleğini layığı ile yerine getiren bütün sağlık emekçilerinin ortak üretimidir"

Hastanelerde verilen bütün hizmetlerin ekip işi olduğuna vurgu yapan Taşlı, "Her sağlık emekçisi aynı motivasyonla hizmet üretmektedir. Ortaya çıkan iyilik hali bu ekibin her bireyinin emeğidir. Hiç bir emekçi kendisine verilen yetkileri kullanarak bir başka iş arkadaşına psikolojik baskı, mobbing yapamaz. İddiaları ortaya atan görevli doktorun yaptıkları bütün bir hastane ameliyathanesinin çekilmez hale getirmiş, defalarca doktorun takındığı tavırlar şikayet konusu olmuştur. Öyle ki bu vakada doktorun ağır mobingine uğrayan sağlık emekçisi arkadaşımız psikiyatri kliniğine başvurmuştur. neticesinde ilaç kullanmaya başlamıştır. Kendi kötü niyetli davranışlarını görmeden hastane çalışanlarının kendisinin engellediğini iddia eden doktorun bilmesi gereken bir şey vardır ki kendisinin zorunlu hizmetini tamamlamak için geldiği bu şehirdeki sağlık çalışanları on yıllardır canla başla ve büyük bir özveri ile Yüksekova halkına hizmet etmektedirler ve bu böylede devam edecektir. Sağlık bir ekip işidir ve mesleğini layığı ile yerine getiren bütün sağlık emekçilerinin ortak üretimidir. Kendisinin yaptığı ve hizmetleri aksatan mobbing ve iftiralara karşı arkadaşlarımızın her türlü hukuki sürecinde sendikamızın arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olacağını burdan duyuruyoruz. Sağlık emekçilerini hedef haline getiren hastane içindeki uyumsuz ve kötü niyetli davranışları ile iş barışını bozan bu olaydan önce de yaptığı disiplinsiz davranışlar neticesinde hakkında şikayetler olan,çalıştığı kurumu mesnetsiz iftiralarla itibarsızlaştıran bu kişi hakkında il sağlık müdürlüğü ve sağlık bakanlığının acil önlem alması gerekmektedir. Bunca zamandır bütün şikayetlere rağmen bir önlem almayan il sağlık müdürlüğünün olayların bu raddeye gelmesindeki rolü ayrıca tartışılmalıdır. Burdan bütün süreçlerde arkadaşlarımızla dayanışma içerisinde olacağımızı ve bütün idari ve hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna açıklıyoruz" dedi.

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum