Yüksekova Eğitim Sen: Artık Yeter! Can korkusuyla çalışmak istemiyoruz

Yüksekova Eğitim Sen, artan şiddet olaylarına tepki göstererek, eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanması için acil önlemler alınmasını talep etti.

Yüksekova Eğitim Sen, son günlerde artan şiddet olaylarına dikkat çekmek ve eğitim emekçilerinin can güvenliğini sağlamak için bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı, Eğitim Sen Yüksekova Şube Temsilcisi Mehmet Canan okudu.

whatsapp-image-2024-05-10-at-10-45-23.jpeg

Açıklamada, İstanbul/Eyüpsultan'da bir öğrenci okul müdürüne yönelik silahlı saldırının ardından eğitim camiasının endişe ve üzüntü içinde olduğu belirtildi. Ayrıca, öğretmenlerin şiddetin hedefi olmaya devam ettiği vurgulandı.

"Şiddetin önlenmesi için somut adımlar atılmalı"

Basın açıklamasında, eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanması için acil önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı. MEB'in okullardaki güvenlik açığını gidermesi ve şiddetin önlenmesi için somut adımlar atması çağrısı yapıldı. Eğitim-Sen, açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığına, “Okulda şiddeti önlemek için daha kaç eğitim emekçisinin can vermesi gerekiyor? Okullarımızdaki güvenlik açığının faturasını canımızla mı ödeyeceğiz?” sorularını yöneltti.

whatsapp-image-2024-05-10-at-10-45-48.jpeg

“Artık Yeter! Can korkusuyla çalışmak istemiyoruz”

Son olarak, eğitim emekçilerinin toplumun temel taşları olduğu ve her türlü şiddete karşı korunmaları gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Artık Yeter! Can korkusuyla çalışmak istemiyoruz” denilerek okulda yaşanan şiddet olaylarının engellenmesi için acil olarak eğitimde şiddet yasasının çıkarılması ve güvenlik önlemlerinin artırılması talep edildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.