Yüksekovalı kadınlar, renk cümbüşüne dönen ovada pancar topladı

Yüksekovalı kadınlar, renk cümbüşüne dönen ovada pancar topladı

Yüksekova İlçesi'nde kadınlar, bahar mevsimi ile birlikte renk cümbüşüne dönüşen ovada, otlu peynir ve çeşitli yemek yapımında kullanılan pancar otu topladı.

Yüksekova ilçesinde doğa, baharın gelişiyle birlikte canlandı. İlçe merkezinin çevresindeki düz ovanın yeşil örtüsü, baharla birlikte boy vermeye başlayan sarı çiçekler ve 4 bin 200 rakımlı Cilo Dağları'ndaki beyaz kar örtüsünün oluşturduğu renk cümbüşü, seyri güzel bir manzara sunarken, kadınlar da renk cümbüşü arasında pancar otlarını topladı.

Yemek ve peynir yapımında kullanılan sîrik adlı pancardan topladıklarını belirten, aslen Azerbaycanlı Safiye Altındaş, "Her yıl Mayıs ayın ilk haftasında ovamızda kendiliğinde yetişen doğal bitkileri toplayıp, yemekliklerde ve peynirlerde kullanıyoruz. Ben de bugün eşimin halası için geldim. Aslen Azerbaycanlıyım 8 yıldır buraya gelin olarak geldim. 1 çocuk annesiyim. Dağlarımız karla kaplı, ovamız ise sarıya büründü" diye konuştu.

yuksekova-ovasi2.jpg

yuksekova-ovasi3.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.