Zeydan ve Şedal gazetecilerle bir araya geldi

Zeydan ve Şedal gazetecilerle bir araya geldi

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle kentteki bir kafede gazetecilerle bir araya geldi.

Şedal, 3 Mayıs'ın Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak ilan edilmesinin üzerinden geçen sürede gazetecilere yönelik yaşanan ihlallere dikkat çekti. Şedal, "Yüzlerce özgür basın emekçisi faili meçhul bir şekilde katledildi. Bu yüzden özgür basın emekçilerini asla unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

v-03-05-2024-belediye-es-baskanlar-gazetecilerle.jpeg

Zeydan ise, "Basın toplumun kulağı ve sesidir. Bir ülkenin özgürlüğü, basının özgürlüğüyle bağlantılıdır. Ne yazık ki, Türkiye'de gazeteciler görevlerini yaparken birçok zorlukla karşılaşıyorlar. Geçtiğimiz günlerde üç basın emekçisi arkadaşımızın tutuklanması bu durumu gösteriyor. Bu kentte yaptığımız çalışmalarda basının bizi yakından takip etmesini ve denetlemesini çok değerli buluyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan gazeteciler, yaşadıkları sorunlara değindiler.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum