Araçların şasi ve motor numaralarını değiştirerek satan zanlılara operasyon: 11 gözaltı

Araçların şasi ve motor numaralarını değiştirerek satan zanlılara operasyon: 11 gözaltı

Malatya merkezli 6 ilde ağır hasarlı araçların şasi ve motor numaralarını başka araçlarla değiştiren şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Malatya'da 6 Şubat depreminde ağır hasar alan ve kullanılamaz hale gelen araçların motor ve şase numaralarını değiştirerek haksız kazanç elde eden zanlıların yakalanması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon başlatıldı.

6 aylık teknik ve fiziki takibin ardından, şüpheliler adına kayıtlı toplam 267 araçtan 47'sinin şasi ve motor numaralarının değiştirildiği tespit edildi. Malatya, İstanbul, Bursa, Isparta, Hatay illerinde 10, Suriye'nin Afrin kentinde ise bir zanlı olmak üzere toplam 11 kişi eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların polis merkezindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.