Bakanı Işıkhan'dan, asgari ücrete ara zam açıklaması

Bakanı Işıkhan'dan, asgari ücrete ara zam açıklaması

"Öyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl bir karar aldıysak şu an süreç bu şekilde devam edecek. Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak."

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR aracılığıyla engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik desteklerin artırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Işıkhan, desteklerin toplumsal bütünleşme sürecinde önemli olduğunu vurgulayarak, eski hükümlülerin ve engellilerin çalışma hayatına katılımlarını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Ayrıca, 2024 yılının emekliler yılı olarak ilan edilmesiyle ilgili çalışmaların olduğunu belirten Işıkhan, somut verilerin toplandığını ve yakın zamanda bu konuda bir lansman düzenleneceğini dile getirdi.

Emekli maaşlarına yönelik bir düzenleme yapılmayacağını söyleyen Işıkhan, temmuz ayında enflasyon veya sözleşmeden kaynaklanan farkların emekli aylıklarına yansıtılacağını ifade etti.

Asgari ücrette bir ara zam beklentisinin olmadığını belirten Işıkhan, en düşük emekli aylığının zaten 10 bin lira olduğunu ve temmuz ayında enflasyondan kaynaklanan farkların emekli aylıklarına yansıtılacağını ekledi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.