Başkan Bayraktar, Derecikli Aram'ı Teknofest'e davet etti

Başkan Bayraktar, Derecikli Aram'ı Teknofest'e davet etti

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, atık malzemelerle teknolojik aletler yapan Derecikli Aram Kaynak'ı Teknofest'e davet etti.

Derecik'in Yeşilova köyünde yaşayan Aram Kaynak, 14 yaşından beri atık malzemelerden yaptığı teknolojik aletler ile dikkat çekiyor. Kaynak’ın üretimi sosyal medya hesaplarından da ilgiyle takip ediliyor. Bunun üzerine Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Aram Kaynak’ı havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali olan ‘Teknofest’e davet etti.

"Oğlun çok yetenekli onu Teknofest'e davet etmek istiyoruz"

İlk olarak yazı işlerinin kendisiyle iletişime geçtiğini belirten Aram Kaynak’ın babası İmdat Kaynak çocuğuyla gurur duyduğunu aktardı.

Kaynak, "Televizyon kanalları ve sosyal medya hesaplarında oğlumun yaptığı icat haberleri çıkınca, Başkan Selçuk Bayraktar'ın yazı işleri beni aradı, ‘Oğlun çok yetenekli onu Teknofest'e davet etmek istiyoruz' dediler. Bizde bu durumu olumlu karşıladık" dedi.

whatsapp-image-2024-05-08-at-12-19-18.jpeg

"Ona özel bir atölye odası oluşturdum"

Oğlunun gürültülü yerlerde rahat çalışamadığını ifade eden baba Kaynak, "Oğlum 10 yaşından beri bu işlerle ilgileniyor. Çocuğum sessiz ortamda daha iyi icatlar ürettiği için ona özel bir atölye odası oluşturdum. Kendi yaşıtları oyun oynarken o bu tür şeylerle uğraşıyor. Hayali bu tür icatları hayata geçirebilmek" diye belirtti.

"Türkiye'nin gururlarından biri olabilir potansiyelde"

Aram'ın üretimine olan ilginin arttığına vurgu yapan Kaynak, "Oğlum her türlü icadı yapıyor. Kendisi bunun için yaratılmış gibi. Böyle bir yeteneğin heba olmaması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu hepimize umut ışığı oldu. Önce Hakkari sonra Türkiye'nin gururlarından biri olabilir potansiyelde" dedi.

Baba Kaynak son olarak, Temmuz ayında Toknofest’e katılacak Aram’ın eğitimi ve gelişimi için destek istedi.

Selçuk Bayraktar ise X hesabından yaptığı açıklamada "Aram kardeşimizle Teknofest Adana'dayız. Sevgili Aram da mucitlerin buluşma noktası Teknofest’e geliyor. Adana'da görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-05-08-at-12-19-18-1.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.