Dem Parti'den 1 mayıs mesajı

Dem Parti'den 1 mayıs mesajı

Dem Parti Hakkari İl Örgütü 1 Mayıs işçi bayramı ile ilgili mesaj yayınladı.

Dem Parti Hakkari İl Örgütünden yapılan yazılı açıklamada insanı insan yapan temel ölçülerden birinin ortaya koyduğu emek olduğu belirtilerek, "Emeğe ve emekçiye saldırıların ve hak gasplarının sınır tanımadığı bu zorlu dönemde inatla ve cesaretle emeğin mücadelesini sürdüren ve emekçinin yanında yer alan herkesi Dem Partî adına kutluyoruz" denidli.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Bütün dünya emekçilerinin 1 Mayıs Bayramını kutluyor, halklarımızın gelecekte adil, özgür ve eşit birliğine olan inancımızla, bu zor ama paha biçilmez onurlu yolda mücadele verenlere başarılar diliyoruz. Bizler Dem parti il örgütü olarak tüm halkımızı ekmek, demokrasi ve özgür yarınlar için 1 Mayıs alanlarını doldurmaya çağırıyoruz. Sermayenin iktidarını değil; halkın iktidarını sağlamanın güvencesi meydanlardır, dayanışmadır, mücadeledir. Bunu 8 Mart’ta alanları dolduran kadınların direnişi gösterdi. Kürt halkı başta olmak üzere eşitlik ve özgürlük için Newroz alanlarını dolduran yüz binlerin görkemli serhildanı gösterdi. Şimdi 8 Mart’taki kadın direnişinden, Newroz’daki milyonların mücadelesinden ilham alarak 1 Mayıs alanlarını büyük halk buluşmalarına çevirme zamanıdır. Birlik ve dayanışma inancı ile emek, barış ve özgürlük mücadelesinde bütün ezilenlerin 1 mayıs işçi bayramını kutluyoruz."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.