Erbil Valisi Xoşnav, Mardin ve Cizre belediyelerini ziyaret etti

Erbil Valisi Xoşnav, Mardin ve Cizre belediyelerini ziyaret etti

Erbil (Hewlêr) Valisi Omid Xoşnav, Mardin Büyükşehir Belediyesine ve Cizre Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Erbil Valisi Omid Xoşnav, Erbil Belediye Başkanı Karzan Hadi ve beraberlerindeki heyet, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Xoşnav ve beraberindekileri, Eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Devrim Demir ile DEM Parti Milletvekili Saliha Aydeniz karşıladı.

Xoşnav, Mardin'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Mezopotamya Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'nı ziyaret etmek için 3 gündür Erbil’de bulunduk. Bugün de Mardin’e geldik. Misafirperverliğiniz için teşekkür ediyoruz. Kürdistan Bölgesel Hükümeti olarak bölge barışını destekliyoruz. Değerli başkanları da bir gün Erbil’e davet ediyoruz” dedi.

mrd-03-05-2024-hewler-valisinden-merdin-buyuksehire-ziyaret2.jpeg
Ahmet Türk ve Omid Xoşnav

Türk ise, görüşmede “Hiçbir zaman halklar arasında bir engel veya sorun çıkmadı. Mardin halkları olarak her zaman kültürümüze, dilimize ve toprağımıza sahip çıkıyoruz. Keşke Türkiye’deki diğer kentlerde Mardin gibi çok kültürlü olsaydı. O zaman Türkiye’de demokrasi ve barış sağlanmış olurdu. Her şeyden önce Kürtler arasında bir diyaloğun olmasını istiyoruz” diye belirtti.

CİZRE

Mardin'den sonra Cizre’ye geçen Xoşnav ve beraberindeki heyet, Cizre ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM Parti) Cizre belediye eşbaşkanları Güler Tunç Yerbasan ile Abdurrahim Durmuş’u ziyaret etti. Burada Tunç ve Durmuş tarafından karşılanan heyet ardından eşbaşkanlarla görüşme gerçekleştirdi. Xoşnav ve beraberindeki heyet eşbaşkanları tebrik ederek başarılar diledi. Ardından Xoşnav ve beraberindeki heyet Cizre Sanayi ve Esnaf Odasını ziyaret etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.