GS-FB maçı ertelendi

GS-FB maçı ertelendi

Bu akşamki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin güvenlik gerekçesiyle ertelendiği açıklandı.

İstiklal Caddesi’nde dün düzenlenen bombalı saldırının ardından Spor Toto Süper Lig’de bu akşam oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin seyircisiz oynanacağının açıklanmasının ardından, maçın ertelendiği de duyuruldu.

Önce, Spor Toto Süper Lig’deki maça saatler kala derbinin güvenlik nedeniyle seyircisiz oynanacağı açıklandı.

Karar öncesi stada alınan taraftarlar yavaş yavaş dışarı çıkarılmaya başlandı, taraftarlar bu duruma tepki gösterdi.

Maça kısa bir süre kala seyircisiz oynanacağının açıklamasının ardından ise Galatasaray yönetimi maçın ertelenmesi talebinde bulundu ve karardan kısa bir süre sonra maçın da ‘ileri bir tarihe ertelendiği’ açıklandı.

TFF: Kulüplerle görüşüldü

Türkiye Futbol Federasyonu, Twitter hesabı üzerinden maçın ertelenme kararına dair şu açıklamayı yaptı:

“Bu akşam oynanması planlanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakası, İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda kulüplerimizle de görüşülerek ileri bir tarihe ertelenmiştir. Galatasaray-Fenerbahçe karşılaşmasının tarihi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

İstanbul Valiliği’nden açıklama

Maçın ertelenmesiyle ilgili İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, “20 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00’de oynanacak olan Galatasaray- Fenerbahçe futbol müsabakası alınan ciddi bir istihbaratın değerlendirilmesine bağlı olarak ve kulüplerinde talep ve mutabakatı doğrultusunda ertelenmiştir,” denildi.

Bomba araması yapılmıştı

Derbi öncesi, maçın oynanacağı TT Arena’da özel eğitimli köpeklerle bomba araması yapılmıştı.

Kritik maçtan önce yoğun güvenlik tedbirleri alınmış, derbi için 1100 özel güvenlik ve 1600 emniyet mensubu olmak üzere toplam 2700 kişi görevlendirilmişti.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşma, saat 20:00’de başlayacaktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.