Hakkari'de Newroz'a müdahale

Hakkari'de Newroz'a müdahale

Birçok merkezde olduğu gibi Hakkari’de de yasaklanan Newroz için bir araya gelen gruba polis müdahale etti. HDP’li Nadir Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu grup basın açıklaması ile müdahaleye tepki gösterdi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ – Hakkari Valiliği’nin Newroz için aldığı yasak kararına rağmen Biçer Mahallesi’nde bir araya gelen ve aralarında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, Hakkari belediyesi Eşbaşkanları Fatma Yıldız ve Nazmi Çoşkun ile HDP İl Eşbaşkanı Metin Besi ve Emine Armut’un bulunduğu grup burada Newroz’u kutlamak istedi. 

haberingoruntuleri.gif

Sabah saatlerinden itibaren kentin bir çok noktasında olduğu gibi Biçer Mahallesi'nde de zırhlı araçla yoğun güvenlik önlemi alan polis gruba tazyikli su, biber gazı ve  plastik mermiler ile müdahale etti.

i-2-911.jpg

Müdahalenin ardından dağılan grup adına HDP İl binasında basın açıklaması düzenleyen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, polis müdahalesine tepki gösterdi.

Açıklamasında, Türkiye’nin çok zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Yıldırım, ülkenin her yerinde bombaların patladığını ve insanların evlerinden çıkamaz olduğunu söyledi.

7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan savaşın dalga dalga yayıldığını anlatan Yıldırım, savaş nedeniyle ülkenin dört bir yanının abluka altına alındığını kaydetti.

Hakkari’de durumun vahim olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bugün Newroz’u halkla birlikte kutlamak istedik. Önce esnafımızı ziyaret ettik. Valiliğin yasak kararı nedeniyle mahallelere inmek halkımızın bayramını kutlamak istedik. Mahalleye girip vatandaşlarımızla tokalaşırken saldırıya uğradık. Plastik mermilerle, gazlarla tazyikli su ile bize müdahale edildi. Şuan Hakkari’de şuan her ev ve yurttaşımız büyük bir abluka altındadır. Hakkari Valisi’ne durumu anlattık ancak vali bize gidin adli makamlara suç duyurusunda bulunun dedi. Biz kimi kime şikayet edeceğiz. Bu ülkede hukuk diye bir şey kalmadığını. Israrla ama ısrarla halkımıza gideceğimizi söyledik. Ama en büyük korkuları halktır. Halkın bire araya gelmesi sesini yükseltmesine izin vermiyorlar. Darbe girişimleri sürüyor. her şeye rağmen başta Hakkari olmak üzere bütün halkımızın Newroz’unu kutluyoruz” dedi.

i-1-20160321145814.jpg

Vali ile görüşmesinde Yüksekova’daki bombardımanda kimyasal silahların kullanıldığı iddiasının gündeme gelip gelmediği sorusuna Yıldırım şu cevabı verdi: Teyit edilmiş bir bilgi yok ancak çok ciddi bir iddia. Bu operasyonları yürüten güçlerden her türlü katliam yöntemi beklenir. Karşımızdaki gücün gerçekliği bizi endişelendiriyor. Bu durumu netleştirmek için çabalarımız sürüyor. Gerek ulusal gerekse uluslar arası platformda bu olayın aygınlığa kavuşması için çabalarımız devam ediyor. Bu ülkede görüşeceğimiz resmi yetkili yok. Karşımızda muhatap olarak görülen zihniyet öldürmekten ve katletmekten başka bir yöntem bilmiyor.  Bizim görüşeceğimiz tek güç halkımızdır. Tek çözüm odağı halkımızdır. Yüksekova, Şırnak ve Nusaybin’de yaşananlara alışmayacağız. Yüksekova’daki ablukayı kırmak için Van’dan, Hakkari’den, dört bir yandan yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

i3-023.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.