Refah saldırısı sonrası Filistinlileri açlık tehlikesi bekliyor

Refah saldırısı sonrası Filistinlileri açlık tehlikesi bekliyor

İsrail ordusunun, Gazze'nin güneyindeki Refah'a başlattığı kara saldırısı ve yardım girişlerini engellemesi neticesinde güneydeki kentlerde yaşayan 1,7 milyon Filistinliyi açlığın beklediği belirtildi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Refah'ın doğusuna yönelik saldırılar nedeniyle "derin bir insani felaketin" oluşmaya başladığı uyarısı yapıldı. Söz konusu felaketin, Refah ve Kerm Ebu Salim sınır kapılarının işgal edilmesi, tıbbi ve gıda yardımının engellenmesi ve binlerce hasta ile yaralının tedavi için Gazze dışına çıkışının engellenmesi gibi etmenlerin bir sonucu olduğu belirtildi.

İsrail'in son iki günde gıda ve tıbbi malzeme taşıyan 400 tırın girişine ve kanser hastalarının da aralarında bulunduğu 159 hasta ile yaralının çıkışına engel olduğu kaydedildi. Açıklamada, Gazze halkının savaş nedeniyle insani yardımlarla yaşamak zorunda kaldığına dikkat çekilerek, yardım girişlerinin engellenmesinin, bölgedeki 1,7 milyon Filistinliyi etkileyecek bir açlığın baş gösterebileceği vurgulandı.

Gazze'deki derin insani krizden ve olası felaketten İsrail, ABD ve uluslararası toplumun sorumlu tutulduğu açıklamada, dünya ülkelerine bu insanlık dışı suçu kınamaları ve İsrail'in işlediği suçlarla ilgili bağımsız uluslararası bir soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

Öte yandan, Gazze Şeridi'ndeki Sınır Kapıları İdaresi, Gazze Şeridi'ndeki sınır kapılarının hala kapalı olduğunu duyurdu. İsrail güçlerinin Refah bölgesini işgal etmesi ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatması nedeniyle Gazze'ye hiçbir yardımın girmediği belirtildi. İsrail'in Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı açtığı yönündeki iddiaların ise Filistin Sınır Kapıları İdaresi tarafından yalanlandığı aktarıldı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.