İstanbul'da gözaltına alınanlardan 88'i adliyede

İstanbul'da gözaltına alınanlardan 88'i adliyede

İstanbul'da yasaklanan Newroz kutlamalarına katılmak istedikleri için gözaltına alınan aralarında 5 çocuğunda bulunduğu 141 kişiden 88'i ifadeleri alınmak üzere savcılıklara sevk edilirken, 53'ü karakollardaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Bakırköy Halk Pazarı'nda dün kutlanmak istenen ve İstanbul Valiliği tarafından yasaklanan Newroz kutlamalarına katılmak isteyen halka birçok ilçede yapılan polis müdahalesinde aralarında 5 çocuğun da bulunduğu 141 kişi gözaltına alındı.

Özgürlükçü Hukukçu Derneği (ÖHD) üyesi avukatlardan alınan bilgiye göre Bakırköy, Bağcılar, Kanarya, Kartal, Tuzla, Esenyurt ilçelerinde polis saldırılarında toplam 141 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 53'ü ilçelerdeki emniyet müdürlüklerinde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 88 kişi ise ifadeleri alınmak üzere ilçelerde adliyelere sevk edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.