Yüksekova şehir merkezine belediyenin borcunu gösteren afişler asıldı

Yüksekova Belediyesi’nin borç çizelgesinin yer aldığı afişler ilçenin değişik noktalarına asıldı.

31 Mart Yerel seçimler sonrası göreve gelen eşbaşkanlar Şoreş Diri ve Şadiye Kırmızıgül, kayyum dönemine ait borçların yer aldığı afişler hazırlayarak şehrin değişik noktalarına astı.

Toplam borç: 990 milyon 412 bin 162 TL

Cengiz Topel Caddesi eski cezaevi kavşağında bulunan inşaat halindeki 6 katlı binaya da dev bir afiş asıldı. Afişte “31.03.2024 tarihi itibariyle kayyımdan devredilen borç miktarı” başlığı ile belediyenin İller Bankası’na 895 milyon 799 bin TL, SGK’ya, 60 milyon 460 bin TL borç bulunduğu belirtildi. Afişte ayrıca belediye borçları arasında 20 milyon 497 bin 771 TL’lik vergi borcu, 13 milyon 290 bin 130 TL de "diğer borçlar" yer aldığı görüldü. Yüksekova Belediyesi’nin toplam borcu ise 990 milyon 412 bin 162 TL olarak afişe edildi.

hmm.jpeg

Diri: Bu borç bizi yıldırmayacak

Afişlerle ilgili Yüksekova Haber’e açıklama yapan Eşbaşkan Şoreş Diri, seçimden önce halkımıza söz verdiğimiz gibi belediyede göreve gelir gelmez borçları tespit ettik ve bunu halkımızla paylaştık. Şehrin değişik noktalarına afiş asmış bulunmaktayız. Belediyenin şu anda 990 milyon 412 bin 162 TL borcu var yani yaklaşık 1 katrilyon borcu bulunuyor. Ancak halkımız bilsin ki bu borç bizi kesinlikle yıldırmayacak. Biz hizmet için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum