Yüksekova’da havalar soğudu kaloriferler yeniden yakıldı

Yüksekova’da havalar soğudu kaloriferler yeniden yakıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde son günlerde yoğun yağışlarla beraber etkili olan soğuklar nedeniyle evlerde kaloriferler yeniden yakılmaya başlandı.

Yüksekova'da son bir haftadır sağanak yağış ve yüksek kesimlerde kar yağışı devam ediyor. İlçede, sağanak yağışın yanı sıra hava sıcaklıklarının da hissedilir derecede düşmesiyle birlikte vatandaşlar evlerde yeniden kaloriferlerini yakmaya başladılar.

Yüksekova’da havalar soğudu kaloriferler yakıldı

"Bahar geldi derken, kış yeniden geldi memlekete"

Soğuk havaların etkisiyle binanın kaloriferlerini yakmaya başladıklarını belirten bina görevlisi Engin Karagöz, "Malum, mayıs ayındayız ama ne yazık ki sağanak yağış ve soğuk hava etkisini sürdürüyor. Biz de sıcak havaları beklerken yine kışı aratmayan soğuklarla karşılaştık. Yeniden kalorifer yakmaya başladık. İnşallah bu soğuk havalar kısa sürede geçer" dedi.

Yüksekova’da havalar soğudu kaloriferler yakıldı

"Montlarımızı giyerek dışarıya çıktık"

Montlarını giyerek dışarıda oynamak için çıktıklarını belirten Berkay Dağüstü isimli çocuk ise, "Biz de dedik ki bahar geldi, sevindik ama yine soğuk havalara denk geldik. Oynamak için arkadaşlarla montlarımızı giyerek çıktık. İnanın şu an hava çok soğuk ve bir de yağmur var. Çok etkili oluyor. Evlerin bacaları şu an tütüyor, gördüğünüz gibi" şeklinde konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.