Sadece kadınların çalıştığı tandır ekmeği fırını yoğun talep görüyor

Hakkari'de 4 yıl önce açılan tandır evinde 6 kadın ekmek pişiriyor.

Sümbül Mahallesi Tekser Mevkiinde, Melike Özcan ve eşi Asım Özcan tarafından 4 yıl önce kurulan tandır evi, kültürün bir parçası olarak görülen tandır ekmeği ile insanlar tarafından yoğun talep görüyor.

Tandır evinin sahiplerinden Asım Özcan, işletmede 6 kadına iş imkanı sağladıklarını belirterek, "Ailemle birlikte bu kültürlü işe emek harcıyoruz. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle pahalılaşan malzemeleri almak ve maliyeti çıkarmak zor oluyor. Tandır evlerine uygun bir zam verilmiyor. Bu zorlu şartlarda Hakkari halkına hizmet etmeye devam ediyoruz" diye konuştu.

tandir.jpg

Özcan, tandır ekmeğinin Hakkari'deki önemine de vurgu yaparak, "Kürt kültürünün vazgeçilmezi olan bu tandır ekmeği geleneğini yaşatmaya çalışıyoruz. Ekmeklerimizi kahverengi buğday unundan yapıyoruz. Lavaş ekmeği, cevizli içli ekmek (kade) ve teptepe çıkartıyoruz. Kadınlara sağladığımız bu iş imkanı, onların evlerinin mutfağına ve çocuklarının giderlerine katkıda bulunuyor. Ailelerimizin geçimini buradan sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Son olarak, Özcan, bu kültürün daha da sıkı tutulması gerektiğini vurgulayarak, daha fazla çalışma, üretme ve gelişme adımlarının atılması gerektiğini ifade etti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.