Yüksekova'nın ilk dağcılarından Ataman doğa yürüyüşüyle anılacak

Yüksekova'nın ilk dağcılarından Ataman doğa yürüyüşüyle anılacak

Yüksekovanın ilk dağcılarından merhum Cangir Ataman anısına, 5 Mayıs tarihinde Yüksekova Doğa Tutkunları Derneği tarafından doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Yüksekova Doğa Tutkunları Derneği Başkanı Kahraman Aytan, 2020 yıllında kalp krizi sonucu yaşamını yitiren derneğin kurucularından ve ilk dağcılarından biri olan Cangir Ataman anısına, doğa yürüyüşü organize ettiklerini söyledi.

Doğa yürüyüşünün 5 Mayıs günü düzenleneceğini söyleyen Aydan, "Saat 8'de Toki Belediye Otobüs durağı hükümet konağı arkasında toplanarak başlayacağız ve Bulgurlu (Navdiyan) köyüne ineceğiz. Yürüyüşümüz; Bayrak tepe, Bölük ve Sekran köylerinin arkasındaki zirveye çıkmak olacak. Parkurumuz rahattır" dedi.

kahraman-aytan.jpg
Kahraman Aytan

"Derneğe kattıkları bu grubun sağlam inşası oldu"

Merhum Ataman anısına her sene, 5 Mayıs'ta doğa yürüyüşü yapacaklarını ifade eden Aytan, "Cangir dostumuz, derneğimizin çok önemli kurucusuydu. Derneğe kattıkları bu grubun sağlam inşası oldu. Doğayla olan uyumu ve gelen insanlara da bunu sevdirip yaptırması başarılı ve iyilik sever yapısından gelmektedir. Biz de o yüzden onun ruhuna uygun bulduğumuz bu doğa yürüyüşünü gelenek haline getirmeye karar verdik" dedi.

Başkan Aytan, 5 Mayıs'ta yapacakları bu yürüyüş anmasına Yüksekova halkını davet ederek, bu tür doğa odaklı organizelere katılımın önemli olduğunu vurguladı.

cangir3.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum